Валери Симеонов: Както се казва - честито на печелившите

0
Има явна преориентация, явна смяна на политическите ценности за избирателите
Има явна преориентация, явна смяна на политическите ценности за избирателите

"Има явна преориентация, явна смяна на политическите ценности за избирателите", каза Симеонов

Според междинните резултати на ЦИК от преброяването на парламентарния вот, който се проведе вчера – на 4 април, коалицията между ВОЛЯ на Веселин Марешки и НФСБ на Валери Симеонов остава под прага от 4% за влизане с 45-тото Народно събрание.

При обработени 80,88% от протоколите, процентът на "Патриотична коалиция - ВОЛЯ и НФСБ" е 2,41%.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира изборните резултати пред Факти.бг.

„Резултатите са категорични и ясни. Не влизаме в парламента, получаваме ниско доверие на избирателите. Бих казал, че има явна преориентация, явна смяна на политическите ценности за избирателите. Приемаме това“, каза Валери Симеoнов.

Посоката на тази смяна на политическите ценности, той определи като „не много добра посока“.

„Според мен посоката не е много добра. За втора политическа сила избирателят е класирал партия, която няма никаква политическа платформа и фактически дължи популярността си на телевизионно шоу, което изобилства с вулгаризми, с цинизми и в общи линии е основният разпространител на чалгата през 90-те години. Това за мен не е добре“, каза Симеонов, имайки предвид второто място според преброяването дотук, което е за ПП „Има такъв народ“.

„Негово Величество избирателят си избира кой да го управлява. Както се казва - честито на печелившите“, завърши Валери Симеонов.

Резултатите от парламентарните избори при 80,88% обработени протоколи са следните: ГЕРБ-СДС са на първо място с 25,90%, следва ги "Има такъв народ" с 18,04%, "БСП за България" остава трета политическа сила с 14,95%, "Демократична България" е четвърта с 9,99% от гласовете, ДПС получават 9,56% от вота, "Изправи се! Мутри вън!" засега влизат в парламента с резултат от 4,88%.

Под границата за парламентарно представителство остават ВМРО с 3,52%, "Българско лято" на Васил Божков с 3,07%, "Възрaждaнe" с 2,59% и ВOЛЯ - НФCБ с 2,41%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари