Валентин Радев: Зеленски молеше за помощ, Радев повтаря цитати на Путин

1
Няма опасност да останем без боеприпаси, нека слушаме хората на власт, заяви бившият зам.-министър на отбраната
Няма опасност да останем без боеприпаси, нека слушаме хората на власт, заяви бившият зам.-министър на отбраната Снимка: БГНЕС

Няма опасност да останем без боеприпаси, нека слушаме хората на власт, заяви бившият зам.-министър на отбраната

"Няма опасност армията ни да остане без боеприпаси. И днес зам.-министърът на отбраната обяви, че ще даваме от оперативните, а няма да даваме от войсковите запаси." Това коментира бившият министър на вътрешните работи и бивш зам.-министър на отбраната Валентин Радев в студиото на "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

Според него е трябвало да се купят нови бойни средства и да се поддържа бойната способност. Той засегна и темата за взривовете в "Емко", като според него официалната версия е на прокуратурата. "Трябва да се вярва на институциите. Това, което се случваше на фирма "Емко", има връзка с руските служби", настоя той.

Радев определи информацията за изпразването на складовете ни не като спекулация, а като неточности и призова да бъдат слушани хората, които са на власт, и да се говори с факти. "Министерството на отбраната има експерти, нека слушаме какво казват те. Внушенията, че може би има нещо тайно, не е добре да се чуват от високи места", смята бившият министър на вътрешните работи.

Зам.-министърът на отбраната коментира и посещението на Зеленски в България. "Като гражданин и политик, съм доволен, че инициативата беше на новото управление. Те подадоха тон и това се чу и в Европа. Притесни ме срещата в президентството. Нашият президент говори едно, излизайки в чужбина, а тук внимава какво ще каже на тези, които го подкрепят. Повтаря думи, които са цитати на Путин. Позицията на България беше добра, очаквана - да се постъпи открито, Зеленски молеше за помощ", коментира гостът. Той допълни, че среща е можело и да бъде осъществена и по-рано, но при положение, че има правителство.

По отношение на изнесените данни от доклада на ДАНС Радев изтъкна, че първо трябва да бъдат обобщени. "Написано в доклад и подредено е леко притеснително. Нека чуем всички служби. Думите на вицепрезидента за съмнения за скрита информация ме притесниха. Засекретяването на документите, със списъците какво даваме на Украйна, се прави от щаба на отбраната. Да, има внушения от неговите началници. Подходите са два - ние сме избрали това - донякъде да казваме", отбеляза той.

По думите на Радев трябва да предоставяме боеприпаси, като изтъкна, че това е най-необходимото. "Да е открито и ясно. На обществото не му е обяснено. Нямаме хора, които да обяснят защо това е добре за държавата", посочи бившият зам.-министър на отбраната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    9
    До 3
    Казах ти,не я слушай Микрофанова,ставаш за смях...
  • 0
    8
    В. Лъвский
    “Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките“
  • 1
    7
    до 4
    дори и да е молел, не означава, че някой му е длъжен с нещо, на тея пред църквите дето и те "молят за пари", ама ходят със златните пръстени и ланци най-демонстративно може човек да им каже "работи и си спечели", както и на тоя украинец може да му се каже "оправяй се както намериш за добре, искай помощ от тея, които са те убедили да се биеш с Русия".
  • -1
    6
    .....
    И този радев е боклук и повтаря цитати на посолствоТО.
  • 1
    5
    Клошар-наркоман
    Наркоманите трябва да се лекуват, не са им се дават оръжия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари