Валентин Димитров: Благодаря, че посочихте граждански застъпник на Русе

0

Новият омбудсман на Русе се обърна емоционално към общинските съветници

С полагане на клетва и подписване на акта за вписване в длъжност, първите на думи на Валентин Димитров бяха, че така не се е вълнувал от младеж. „Ще споделя с вас, че бързото говорене определено изяжда смисълът на определени думи, затова ще говоря бавно, за да бъда разбран вярно. Днес няма да изреждам благодарности, както при Оскарите, да благодаря на партии или централи. Днес, дами и господа, изказвам своите благодарности към всички, които участваха в гласуването, независимо от това дали са ме подкрепили или обратното, защото със своя глас Общинският съвет засвидетелства още веднъж волята си, че ще се ръководи от правата и свободите на гражданите, като посочихте най-сетне първия граждански омбудсман, първия граждански застъпник на Община Русе. Благодаря ви!“.

Валентин Димитров е новият обществен посредник на територията на Община Русе. Той беше избран с 35 гласа от Общински съветРусе, които му бяха достатъчни в съревнованието с другите двама кандидати – Наталия Къснеделчева и Мариян Димитров.

Изборът на обществен посредник е процедура, която се проведе за трети път през настоящия мандат 2019–2023 г. – този път – успешна. Самата позиция на омбудсман предполага проява на коректност към страните по получените сигнали, като ги уведомява за намеренията и действията си, изслушва ги и отчита съображенията им. Омбудсманът е застъпник за правата на хората и защитник на обществения интерес. В дейността си е независим и се подчинява само на Конституцията, законите на Р България и наредбите на Общинския съвет.

На днешното си 48-о заседание общинските съветници избраха Станимир Станчев за председател на Временната комисия, която да приложи приетите процедурни правила, по които се избира обществения посредник. Съветниците гласуваха също вотът да се проведе тайно и така с тайно гласуване всички 51 общински съветници дадоха своя глас и определиха Валентин Димитров за омбудсман на Русе с 35 гласа. Наталия Къснеделчева събра 15 гласа, а Мариян Димитров – 1.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    4
    Този
    Да го изберат гражданите на Русе . По скоро Венци Чикагото ще изберат от колко този как му викат дупето що ли не знам .
  • 8
    3
    Гражданин
    Понеже каквото и да кажем за този негодник все е вярно,можем да се поберем само в две думи - пълен доландарджия.
  • 8
    2
    daskal
    Големият въпрос е защо изобщо назначават още един безполезен чиновник. Вярвате ли, че този ще защитава нещо друго освен заплатата си? Някой сеща ли се защо го наричат Вальо Дупето?
  • 22
    1
    Гл.Режисьор ( постановчик )
    Театъра е все същият.И артистите са стари.Русе и неговите общински съветници не са мръднали и метър напред умствено или прогресивно към хоризонт па макар бил и "някакъв",но хоризонт.Все пак в старият театър когато има ново представление е обичай поне артистите да са нови да разведрят атмосферата.Скучно се живее във вашият град Русе от много години.Приятно забавление до следващият антракт.Диплянки не е нужно да се раздават.Предварително сме запознати. Чакаме новите декори,макиажи и реквизита да видим.Смело напред.......
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари