"Вагнер" прекратява участието си във войната в Украйна

0
Евгений Пригожин е отказал да сключи договор с Министерството на отбраната на Русия
Евгений Пригожин е отказал да сключи договор с Министерството на отбраната на Русия Снимка: ТАСС

Евгений Пригожин е отказал да сключи договор с Министерството на отбраната на Русия

Създателят на ЧВК „ВагнерЕвгений Пригожин е отказал да сключи договор с Министерството на отбраната на Русия. След това той е бил уведомен, че тази структура прекратява участието си във военната операция в Украйна, заяви председателят на комисията по отбрана в Държавната дума Андрей Картаполов, цитиран от DarikNews.bg.

Няколко дни преди бунта от военното ведомство съобщиха, че „всички формирования, които изпълняват бойни задачи, трябва да подпишат договор“ с министерството. „И всички започнаха да изпълняват това абсолютно правилно решение. Всички освен господин Пригожин“, отбеляза депутатът.

„Тогава му беше съобщено, че при тази ситуация „Вагнер“ няма да участва в специалната военна операция.“, добави Картаполов. Това означава, че няма да им бъдат предоставяни финансови и материални средства, уточни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    .!. за 1
    Верно ли? 🤣 +$0.05
  • -2
    1
    СкъсанЛявЧервенШушон
    "Организмът" е в кома и показва само неконтролеруеми конвулсии и гърчове, преди смъртта и разпада. Бог да прости Русия! Амин!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари