В Тараклия пристигна един тон хуманитарна помощ от Русе

0
Помощите са предназначени за подкрепа на бежанците от Украйна
Помощите са предназначени за подкрепа на бежанците от Украйна

Помощите са предназначени за подкрепа на бежанците от Украйна

В район Тараклия, Молдова, днес пристигна един тон хуманитарна помощ от Община Русе. Помощите са предназначени за подкрепа на бежанците от Украйна, които са намерили пристан в Тараклия, съобщиха от районната Служба за външните отношения.

Дарението включва хранителни продукти, дрехи за деца и възрастни, средства за лична хигиена, детски играчки и аксесоари, както и малки домакински уреди. То ще бъде предадено на районното Управление за социални грижи и закрила на семейството, което ще разпредели и предаде помощта на украински бежанци.

Районният съвет на Тараклия благодари за оказаната хуманитарна помощ. Община Русе е надежден партньор на район Тараклия, се подчертава на официалната страница на администрацията.

По данни от днес в район Тараклия се намират 747 бежанци. От тях в държавни центрове са настанени 36 човека, а останалите са поети от частния сектор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари