В Своге не са доволни от ремонта на опасния пътен участък

0
Ремонтите, които бяха направени, не са качествени. Пешеходните тротоари нямат изход. Опасно е!
Ремонтите, които бяха направени, не са качествени. Пешеходните тротоари нямат изход. Опасно е! Видео: NOVA

Жители на Своге не са доволни от ремонта на пътния участък, на който при катастрофа загинаха 20 души.

Според тях новата мантинела не е сложена добре и е много опасна за пешеходците. Хората твърдят, че не по целия път е сменен горният слой на настилката. А според прокуратурата именно некачественият асфалт е една от причините за трагичния инцидент от преди осем месеца. 

В четвъртък прокуратурата привлече като обвиняеми още 7 души по случая. Първоначално с обвинение се сдоби само шофьорът на автобуса. 

„Нашите протести не бяха за оставки. Ремонтите, които бяха направени, не са качествени. Пешеходните тротоари нямат изход. Опасно е. Бяха обещали, че ще направят пасарелки, липсват пешеходни пътеки и то на места, където минават деца”, заяви в ефира на „Здравей, България” протестиращата Камелия Димчева, предава NOVA. Тя допълни, че след инцидента ограничението в района е променено на 30 км/ч.

Недоволните казаха още, че не е сменена настилката на целия участък. „Те ремонтираха само 800 м. Има още какво да се желае и да се постигне. Трябва да се вземат мерки преди да е станал следващ инцидент”, категорични са протестиращите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари