САЩ удължи извънредната здравна обстановка до 11 януари 2023 година

0
Въпреки това американците все по-малко се притесняват от пандемията
Въпреки това американците все по-малко се притесняват от пандемията Снимка: iStock

Въпреки това американците все по-малко се притесняват от пандемията

Правителството на САЩ удължи извънредната здравна обстановка до 11 януари 2023 година, тъй като властите се готвят за увеличаване на случаите на коронавирус през зимата, предаде Асошиейтед прес, цитира БТА

Решението за удължаването бе взето в момент, когато смъртните случаи и инфекциите намаляват, а хората все по-малко се притесняват от пандемията и много от тях започнаха да ходят на училище, на работа и в магазина без маски.

Извънредната здравна ситуация бе обявена за пръв път през януари 2020 година и оттогава е подновявана на всеки 90 дни. Тя позволява спешното одобряване на ваксини срещу ковид, безплатно изследване, лечение и разширява покритието на здравната програма "Медикейд" за милиони хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари