В Русия помилват изнасилвачи и убийци, ако се бият в Украйна

0
Дмитрий Песков: Руските затворници изкупуват с кръв престъпленията си на бойното поле​
Дмитрий Песков: Руските затворници изкупуват с кръв престъпленията си на бойното поле​ Снимка: Twitter / X

Дмитрий Песков: Руските затворници изкупуват с кръв престъпленията си на бойното поле​

Руските затворници, изпратени да се бият в Украйна, изкупуват престъпленията си "с кръв", е заявил говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, който днес отговори на въпроси относно помилването на мъж, убил бившата си приятелка, съобщи The Guardian, цитиран от Агенция Фокус.

Русия вероятно е вербувала 100 000 души от затворите, за да се бият в Украйна, изчислява Олга Романова, ръководител на независима група за правата на затворниците, включително осъдени за насилствени престъпления, включително убийства и изнасилвания. На затворниците се предлага помилване и те се освобождават, след като са служили на фронтовата линия.

Песков защити този подход, след като в докладите се посочва, че Владислав Канюс - мъж, осъден на 17 години в затвор с максимална сигурност за жестокото убийство на бившата си приятелка, е бил освободен, след като се е сражавал в Украйна.

Случаят попадна в международните заглавия през 2021 г., след като стана ясно, че Канюс е нанесъл 111 отделни наранявания на бившата си партньорка, 23-годишната Вера Пехтелева, в многочасово нападение, описано като "изтезание".

"Осъдените, включително за тежки престъпления, изкупуват с кръв престъплението си на бойното поле", е заявил Песков пред репортери. "Те изкупуват с кръв в щурмовите бригади, под куршуми и под снаряди", е добавил той.

Руските медии съобщават за няколко случая на затворници, освободени след служба в Украйна, които след това са извършили тежки престъпления, включително убийства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    фена на Путин
    Вижте, колкото и да квичите, фактите са безпощадни. Украйна е на колене, спонсорите и също са на колене. От всичко, с което ни проглушаваха ушите нито едно не се сбъдна. Владимир го начука на всеки един, който скочи срешу него.Това са суровите факти, Русия опази суверинитета си, вътрешните си интереси, външнополитическите, също, чрез завой на 180°. Сега дори е в по-добра позиция от предишната си, в сътрудничеството си с европа. Войската и натрупа огромен опит, докато натовската пърдеше на топло и се молеше, да не и се налага да воюва срещу тях. Много ви боли отзад, разбирам, но това е чистата истина, и в нея няма грам преувеличение.
  • -2
    2
    Полуръст путин
    До фена ...хах хна кремълския урод..Ами ти си точно за украински войник бе ватенко .Ако не си сифилистик ,то психично болен си 100 процента .Но по -скоро си ХИВ позитивен,защото те лашкат в задния двор.
  • 1
    1
    фена на Путин
    А в усрайна, вземат хив позитивни, сифилистици, хепатитници и психично болни пичове да се сражават за славата на ю ес ей. Ю ес ей, фак юкрейн ! Кое е по-долно ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари