В Русия могат да конфискуват автомобила при допускане на тежки нарушения

3
Мярката е част от поправките в Наказателния кодекс на Руската Федерация относно административните нарушения
Мярката е част от поправките в Наказателния кодекс на Руската Федерация относно административните нарушения Снимка: iStock

Мярката е част от поправките в Наказателния кодекс на Руската Федерация относно административните нарушения

От днес влязоха в сила поправките в Наказателния кодекс на Руската Федерация относно административните нарушения. Тези промени в закона дават възможност на съдилищата да отнемат в полза на държавата транспортните средства на нарушителите на Закона за движение по пътищата.

Конфискация на автомобила се прилага при произнасяне на присъда по член 264.1 на НК на Русия – повторно шофиране в нетрезво състояние или отказ от медицински преглед, както и по член 264.2 от Наказателния кодекс – шофиране в насрещната лента или превишаване на ограничението на скоростта с повече над 60 или 80 км/ч, при отнета шофьорска книжка.

Ако зад волана е хванат в нетрезво състояние неговият собственик, то конфискацията на превозното средство е на практика незабавна. Но ако пияният е зад волана на чужд автомобил, конкретното решение взема съдът, който може да наложи наказателна санкции със или без конфискацията на автомобила.

Наказателната отговорност за излизане в насрещната лента или превишаване на скоростта с над 60 или 80 км/ч се появи през месец януари тази година. Шест месеца по-късно първият осъден по този член се размина само с глоба. Сега всичко става по-строго.

Твърде строг закон срещу пияните шофьори, който сякаш няма аналог в другите страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари