В Русенския университет изложиха бижута и картини, посветени на жената и семейството

1
Експозицията, дело на две приятелки – Диана Георгиева и Юлияна Андонова, е посветена на Деня на християнското семейство
Експозицията, дело на две приятелки – Диана Георгиева и Юлияна Андонова, е посветена на Деня на християнското семейство Видео: Русе Медиа

Експозицията, дело на две приятелки – Диана Георгиева и Юлияна Андонова, е посветена на Деня на християнското семейство

ИзложбаБижута за тялото и душата“ бе открита днес във фоайето на Русенския университет.

Експозицията, дело на две приятелки – Диана Георгиева и Юлияна Андонова, е посветена на Деня на християнското семейство – 21 ноември. Те представят бижута и абстрактни картини с маслени и акрилни бои, графитни и акварелни моливи.

Изложбата бе открита от зам.-ректора на Русенския университет доц. д-р Десислава Атанасова, която представи авторките и им пожела още самостоятелни изложби. Диана Георгиева вече е направила такава експозиция в Художествената галерия.

За нас този празник е много важен, защото за нас жената крепи семейството – тя е сърцето и душата. Затова всички тези цветни неща, които подготвихме, бяха съвсем съзнателно направени с много цветни елементи, с много любов към детайла, с много нежност. Моите неща са с двa или три елемента, защото жената в съвремието не се занимава само с едно нещо – тя е майка, домакиня, работи. Посвещаваме тази изложба на християнското семейство и на женското сърце“, каза Диана Георгиева, предава Русе Медиа.

Юлияна Андонова сподели, че концепцията се е оформила в процеса на работа. Творбите ѝ са разделени на две тематични групи – „Прозорци и рамки“ и „Извън прозорците и рамките“. „Първата е вдъхновена от витражните стъкла и прозорци на храмове, обшествени сгради, които, когато прекрачиш в тях, ти дават едно различно чувство. Имат щедра многоцветност, напомнят, че творецът е сътворил света красив и многоцветен, а не чернобял. Ако успееш да прекрачиш извън рамките, които ти си поставяш сам, душевни или мисловни, или в които се опитват да те сложат, понякога можеш да се учудиш светът навън колко различен е“, каза Юлияна Андонова. Тя благодари на Диана Георгиева, защото чрез нейните картини е видяла света като цветен калейдоскоп.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Ауууу
    Ми то големи чудесии ставали в селскостопанския ВУЗ! А кога дами, качени на трактори с редосеялки, ще правят изложение?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари