В русенски квартал хората са принудени да газят в кал

0
Според русенци в квартала няма нито една улица, която да е в добър вид
Според русенци в квартала няма нито една улица, която да е в добър вид Видео: БНТ

В русенския кварталДЗС” хората са принудени да газят в кал заради изронения асфалт. Според тях няма нито една улица, която да е в добър вид. Всички са осеяни с дупки, а кратерите чакат да бъдат запълнени от 20 години.

На улица “Здравец” живеят десетина семейства или общо около 30 човека. Сред тях е Красимир Манев. Мъжът разказва, че съседите му избягват да минават от тук и заобикалят, защото не искат да газят в кал.

“След снеготопенето се превърна в нещо като блато, защото е с много копки и отстрани има кал заради това, че асфалт не се вижда по улицата. Въпросът е да има асфалт, за да може, като си платим данъците, да ходим по асфалт”, казва той.

Улица без дупки няма, но може би в България едва ли ще се намери”, смята Валентин Корсаков – кметски наместник в кварталДЗС”.

Всеки от хората тук сам решава проблема.

“Това се знае от Общината и е заложено в плана. Има разработен план, според който напролет всички дупки ще бъдат запълнени”", пояснява Корсаков.

“И аз съм се принудил да си купя едни гумени ботуши, защото обувките ми прогизнаха от постоянното миене”, допълва Крамири Манев.

От Общинското предприятие “Комунални дейности” потвърдиха, че през 2015-та година дупките по улиците в квартал “ДСЗ” ще бъдат включени в плана за ремонт.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари