В Русе зоозащитници спасиха коте, оставено да живее на покрив

6
Животното е било без вода, храна и подслон. Тъй като домоуправителят в сградата отказвал достъп на зоозащитниците до покрива, се наложило да бъде извикана полиция
Животното е било без вода, храна и подслон. Тъй като домоуправителят в сградата отказвал достъп на зоозащитниците до покрива, се наложило да бъде извикана полиция Снимка: Bulgaria ON AIR, стоп кадър

В Русе зоозащитници спасиха коте, умишлено оставено да живее на покрив. След дни опити да бъде хванато, то вече се намира в приюта за животни и си търси семейство

Преди дни е подаден сигнал за бедстващо малко коте на покрив на жилищна сграда в центъра на Русе, разказва  Bulgaria ON AIR.

Животното е било изоставено без вода, храна и подслон. Тъй като домоуправителят в сградата отказвал достъп на зоозащитниците до покрива, се наложило да бъде извикана полиция.

"Получихме сигнал от "ЗОО защита", тъй като се занимаваме основно с безстопанствени животни. Сигналът беше, че в центъра на Русе е изхвърлено коте на покрива и стои там от месец и половина. Съседи му хвърлят храна, но ни се отказва достъп. Говорихме с домоуправителя да ни се разреши да поставим хуманен капан за да можем да го приберем", каза Миглена Ангелова.

След появата на телевизионен екип и полиция, все пак домоуправителят отключи капандурата към покрива.

"Да си ги вземат 5 котки у тях и да си ги гледат. Човек, за да обича животните, трябва да го прави истински", сподели домоуправителят.

Така активистите поставиха капан, с който да хванат котката.

"Капанът беше поставен след съдействие от страна на домоуправителя на този вход, но това се случи след съдействието на полицията", обясни Светлана Стоянова.

Котето вече е в приют за животни, където ще остане докато не бъде осиновено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Халил Манаф
    Тебе ще дойда аз да те спася, ще ти изфърчат чичашките зъркели направо!
  • 0
    1
    Бат Ваньо Кисьов
    Браво на Русенци. Някво бъхливо кои знае с кви болести КОТЕ спасиха БРАВООО БРЕ ПОЖАРНИКАРЧЕТА..... в мазето имам плъхове ще дойдете ли и тях да спасите??
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари