В Русе ще правят улици от строителни отпадъци

0
В Русе ще правят улици от строителни отпадъци
Снимка: БГНЕС

Край на незаконните сметища в Русе. Строителните отпадъци вече ще бъдат преработвани и с получения материал ще се ремонтират улиците във вилните зони на града. Преработката на строителния боклук ще облекчи бизнеса, тъй като фирмите ще плащат три пъти по-малко .

Самата разлика в цената ще се отрази много благоприятно върху тях и няма да се получават незаконни сметища и депониране на забранени места.. Нашите клетки са почти пълни, ние нямаме много голям капацитет и при един бум на строителството щяхме да имаме много голям проблем”, заяви Свилен Иванов, зам.-кмет по комуналните дейности.

Полза от новата инсталация ще имат и хората от вилните зони. Повечето от тях са извън регулация, а пътищата им са в плачевно състояние. „Всички строителни отпадъци се преработват през нея и се получава фракция, която е много подходяща за използване за ремонтиране на пътища. Места където нямаме възможност да инвестираме и да ремонтираме с асфалт, това ще бъде абсолютно подходящо”, обясни Свилен Иванов.

Инсталацията вече работи. Тя има готовност да поеме и строителните отпадъци от регионалното депо, за да разтовари сметището от излишния боклук.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари