В Русе почетоха паметта на загиналите пожарникари

1
Става дума за осем пожарникари, чиито имена са изписани на паметника в двора на първа районна служба на булевард "Трети Март"
Става дума за осем пожарникари, чиито имена са изписани на паметника в двора на първа районна служба на булевард "Трети Март" Видео: КИС 13

С едноминутно мълчание и поднасяне на венци и цветя, настоящи и бивши служители на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Русе, отдадоха почит на загиналите през годините свои колеги.

Става дума за осем пожарникари, чиито имена са изписани на паметника в двора на първа районна служба на булевард "Трети Март". Беше почетена и паметта на загиналия през август миналата година при изпълнение на служебния си дълг Николай Елефтеров от Бяла, информира Кис 13.

Въпреки ежедневните опасности, огнеборците ще продължават да бъдат в 24-часова готовност да спасяват човешки живот, каза в словото си директорът на РДПБЗН - Русе комисар Димитър Павлов.

Областният управител Галин Григоров благодари на пожарникарите за това, че съзнателно са избрали тази професия, въпреки рисковете.

В навечерието на професионалния празник на пожарникарите – 14 септември – главен инспектор Валентин Красналиев и инспектор Стойчо Станчев бяха отличени с почетен знак и медал за проявена инициативност и постигнати високи резултати. Други над 40 служители бяха наградени за принос при изпълнението на професионалните им задължения.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари