В Русе обсъдиха мерки за интеграция в образователната сфера

0

Община Русе проведе семинар на тема „Добри практики и мерки за интеграция в социалната и образователната сфера“

Срещата бе водена от началника на отдел „Образование, спорт и младежки дейности“ Таня Тодорова. Включиха се представители на всички партньорски организации - ДГ „Пинокио“, ДГРусалка“, ДГ „Незабравка“, ДГ „Синчец“, ОУ „Олимпи Панов“ и Сдружение „Българо-румънски трансграничен институт по медиация“.

Представени бяха реализираните дейности, постигнатите резултати и ползите от образователната интеграция, зачитането и приемането на различието, основано на етнически произход и културна идентичност и недопускането на дискриминация в образователната среда. Инициативата подкрепя децата и родителите, включени в проектните дейности, като се осигуряват възможности за по-добро образователно и социално включване, както на място в учебните заведения, така и извън образователна среда. Чрез целенасочени и съгласувани дейности, с много желание и нестандартни методи се активира родителската общност. Популяризирани бяха ползите от проекта и се даде гласност на постигнатите резултати, добавиха още от общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    5
    Общинската служителка
    Как пък един път не сте доволни от направено! Ако беше с черна рокля щяхте да кажете, че е за погребение. Един път опитайте да разберете какво точно се е свършило, вместо да се чудите какво да плюете! От коментарите може да се направи извода, че тук пишат само недоволни хора без работа! #съсипахтеятазидържава
  • 5
    4
    Участничка
    И гащички не носехме.
  • 5
    3
    Милка Пеньова
    Това е неформална среща, а и така радваме очите на Организатора, ценител на красотата. Пък може и да ни огрее и нас.
  • 5
    2
    Krasimira Ivanova
    На тези госпожи няма ли кой да им каже, че на официално събитие НЕ се ходи с голи рамене? Явно те НЕ знаят.
  • 8
    1
    Сън сънувал
    Какъф голем избор на............... за най-работливия ни избраник.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари