В Русе обсъдиха бизнес възможностите между България и Бавария

0
Търговският обмен между двете страни е нараснал близо 8 пъти от 1993 година насам
Търговският обмен между двете страни е нараснал близо 8 пъти от 1993 година насам

Г-н Свилен Иванов, заместник областен управител на област Русе участва в информационен форум на тема „Бавария – България: бизнес възможности и перспективи“.

Той приветства присъстващите, като изрази задоволство, че на територията на областта се провежда подобен форум, на който се обсъждат тенденциите и перспективите относно бизнес възможностите между България и Германия. Заместник областният управител посочи, че провеждането на подобни инициативи са в основата за постигането на икономически просперитет и постави акцент върху значението на партньорството ни с Германия, в частност с федерална провинция Бавария за развитието на българската икономика.

Г-н Иванов посочи, че търговският обмен между двете страни е нараснал близо 8 пъти от 1993 г. насам, което превръща Федералната република във водещ чуждестранен пазар за българските стоки и услуги. Не на последно място, той отправи пожелания към присъстващите за успех на форума и прекрасни спомени от „Малката Виена“.

Срещата се организира от Германо-Българската индустриално-търговска камара съвместно с Русенската Търговско-Индустриална камара. Специален гост на събитието беше г-жа Урзула Хайнцел, заместник-директор на дирекция „Европа и панаирно дело“ в Баварската държавно министерство на икономиката, медиите, енергетиката и технологиите.

По време на форума бяха представени презентации относно външоикономическата стратегия на Бавария, бизнес комуникацията между България и Бавария, както и историята не едно успешно развитие като „Алианц“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари