Пламен Стоилов: Екипната работа между местната власт и бизнеса дава резултати

0
Форум за институционална подкрепа на бизнеса в Североизточна България в Русе
Форум за институционална подкрепа на бизнеса в Североизточна България в Русе

Форум за институционална подкрепа на бизнеса в Североизточна България се проведе днес в Русе.

Организатори на събитието са Русенската Стопанска Камара и Българска Стопанска Камара. Срещата откри кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов. Градоначалникът заяви ясната си подкрепа към бизнеса в общината.

„През последните няколко години правим всичко възможно да улесним административни процедури в подкрепа на бизнеса и да подобрим комуникацията с него. Ние сме обърнати с лице към него, защото за нас е важно той да се развива“, допълни още кметът, като призова всички, които имат някакви проблеми или въпроси да се обръщат към Общината или лично към него и заместниците му.

„Екипната работа между местната власт и бизнеса дава резултати. При добра комуникация ние успяхме да съдействаме и само за две седмици да се издаде сертификат на „ВИТТЕ АУТОМОТИВ“, от който се нуждаеха. Друг пример за добро сътрудничество е разрешаването на въпроса с „Дунарит“ АД и шивашката фирма „Карина““ , заяви г-н Стоилов.

На форума присъстваха още зам.-министърът на икономиката г-жа Даниела Везиева, зам. областният управител г-н Станимир Станчев, председателят на Българската Стопанска Камара г-н Петър Дончев, както и представители на бизнеса от Русе, Разград, Шумен, Силистра, Велико Търново и др.

Председателят на Русенската Стопанска Камара проф. д. н. инж. Красимир Ениманев представи  целите на форума.

По време на срещата ще се търсят пътищата за развитие на бизнеса в Североизточна България чрез прекият контакт и комуникация между местната власт, институциите и бизнеса. Организаторите си поставят за цел да се набележат конкретни решения и дейности за разрешаване на очертаните проблеми по време на форума.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари