Румъния започва да раздава йодни таблетки на населението

1
Таблетките трябва да се ползват само в случай на ядрено събитие или инцидент
Таблетките трябва да се ползват само в случай на ядрено събитие или инцидент

Таблетките трябва да се ползват само в случай на ядрено събитие или инцидент

Тази седмица започва раздаването на таблетки с калиев йодид на населението в Румъния, съобщава в. „Адевърул“, цитиран от БТА.

Йодните таблетки ще бъдат раздавани безплатно в общински аптеки, посочени на уебсайта на министерството на здравеопазването. Властите предупреждават, че те трябва да бъдат прилагани само в случай на ядрено събитие или инцидент. Информационни материали за правилната употреба на тези таблетки ще бъдат на разположение безплатно в аптеките.

В информационното ръководство се посочва, че калиев йодид 65 милиграма трябва да се прилага само по указание на властите и само в случай на ядрен инцидент. Властите ще информират обществеността чрез радиото, телевизията, пресата и сирените на гражданска защита.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    4
    КАЛИЕВ ЙОДИТ
    ТАКИВА ТАБЛЕТКИ СА РАЗДАВАНИ НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ В БЪЛГАРИЯ И НА ОПРЕДЕЛЕНА ГРУПА ОТ КОМУНСТИЧЕСКИЯТ УПРАВЛЕНСКИ ЕЛИТ КОИТО СИ ДОСТАВЯХА ХРАНА ОТ ДРУГИ ДЪРЖАВИ ЧРЕЗ БИВШЕТО УБО НА 5-то ГУ НА ДС или сегашното НСО. ПО ВРЕМЕ НА ИНЦИДЕНТА СЛЕД ПРИПЯТ,ЧЕРНОБИЛ.,А НАС НИ ИЗКАРАХА ЗА 1-ВИ И 24-ТИ МАЙ ДА НИ УМИЕ РАДИОАКТИВНИЯТ ДЪЖД НА МАНИФЕСТАЦИЯ ДОКАТО СЕ ОСМЕЛЯТ ДА СЕ ИЗКАЖАТ ХОРАТА ПИЕХА МЛЯКО И ХРУПАХА ЗЕЛЕНИ САЛАТИ И ДРУГИ ЗЕЛЕНЧУЦИ.СЕГА КОНСТАТИРАТ СЛЕДИ ОТ ДДТ В ПЕСТЕЦИДИ ВНЕСЕНИ ОТ ТУРЦИЯ....... ИЗОБЩО ГРИЖАТА НА ДЪРЖАВАТА И НА ГЕРБАДЖИЙСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО,ПРЕДХОДНИТЕ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КОНТРОЛИРАЩА И ОБГРИЖВАЩА НАСЕЛЕНИЕТО. ЗА ПРИМЕР ДА ВЗЕМЕМ КАП.АНДРЕЕВО ПУНКАТА НА БАХБ ЗА КОНТРОЛ НА ХРАНИТЕ.СЛЕД РАЗМЕСТВАНЕ СПИРАТ ПО 60 ТОНА НА ДЕН,А ПРЕДИ 6 ТОНА. МОЖЕ БИ РАДИАЦИЯТА В НАС ОСОБЕННО РУСЕНЦИ СЕ РАЗГРАЖДА СЛЕД ХЛОРА,МОНТЮПЕ,ПЕСТИЦИДИ,ХЕРБЕЦИДИ,ПЕТРОЛНИ,КИСЕЛИННИ И ДРУГИ АГЕНТИ НА КОИТО СМЕ ПОДЛОЖЕНИ ДЕНОНОЩНО......ЧЕ ЩЕ НИ УПЛАШАТ С НЯКАКВА СИ РАДИАЦИЯ,МАЙТАП ПЪЛЕН....:-))) ДА СЕ ИЗКАЖАТ ГЕРБАДЖИЙТЕ КОМУНИСТИ БИВШИ И ШЕСТСЦИТЕ ДОС И ДСБ И ВАУД ИБРЯМ ОТ ЕКОЛОГИЯТА
  • 7
    3
    darkaveng
    До 1, 09:47 | 27.6.2022 г. Баце, ти Нормален ли си? Май - не! Жалко!
  • -7
    2
    До 1
    Не са повечето русофилистици. Около 8-10% от слабоумни тролчета и пенсионери с промити мозъци от соц-а. Нормалните българи няма как да симпатизират на окупаторска Сатрапия и късокракия Путлер!
  • -3
    1
    Интересно
    В България мислили се по този въпрос? Или понеже повечето са русофили радиацията ще ни подмине?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари