В Русенския университет отбелязаха Световния ден на акушерката

2
Първите ръце, които поемат живота, който се ражда са тези на акушерката
Първите ръце, които поемат живота, който се ражда са тези на акушерката

Първите ръце, които поемат живота, който се ражда са тези на акушерката

Днес, 05.05.2023 г. в зала 2.101 на Русенския университет студенти и преподаватели в специалност “Акушерка” тържествено отбелязаха Световния ден на акушерката.

Преди тържеството бяха връчени поздравителни адреси на главните медицински сестри, старшите акушерки и акушерките, с които катедра “Здравни грижи” при Русенския университет си сътрудничи.

Поздравления за празника към студентите и преподавателите в специалността отправи проф. д-р Иваничка Сербезова, преподавател от катедра “Здравни грижи”. Водещ на събитието беше асистент Даниела Лютакова. Тържеството премина в топла и сърдечна атмосфера, за която допринесоха организаторите със своята интересна идея, да помолят присъстващите студенти да напишат причините, поради които са избрали тази благородна професия. Ето някои от тях:

“Да си акушерка, да чуеш мелодията на туптящите сърца, да чуеш ангелските звуци на бебешкия плач, да докоснеш малките краченца и ръчички, това е повече от сбъдната мечта”.

“Това е най-доброто нещо, което човек може да направи за друг човек. Първите ръце, които поемат живота, който се ражда са тези на акушерката.”

Преподавателите подариха на своите възпитаници картички, които освен пожелания за празника, съдържаха и напомнянето колко значима е професията, обещавайки на студентите си, че винаги ще бъдат до тях, когато имат нужда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Хей
    Абе, как може да няма приветствие от баш ха-кадемика, защо това важно събитие не е под неговата "егида" както обича да го изписват? Няма изказване и от медиките - Айше ханъм и Кирасъ Тулуп . Лишихте празника от такива велики хора.
  • 2
    1
    В.П.
    А бе защо липсва АКАДЕМИКА ? Празно ,някак ! Няма присъствие на АКЪЛ ,бе!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари