В родните затвори 30 души се боцкат с една игла, а побоищата са ежедневие

0
В родните затвори 30 души се боцкат с една игла, а побоищата са ежедневие
Видео: tv7

"Бягство в затвора" – в "Дневен ред" ви показахме разказ на крадец-рецидивист, лежал в затвора, с който ни срещна Мартин Карбовски.

Хероин, кокаин, амфетамини, марихуана, алкохол, GSM-апарати – с всичко това може да се снабди всеки затворник срещу съответната сума. "Ако има море и кораб ще вкараме", казва пожелалият анонимност. Разказва, че бил зад решетките за кражба. Не иска да покаже лицето си от страх. Издава обаче схемите без да му мигне окото.

Най-често дрогата влиза през колетните пратки и личния багаж, който получават затворниците при свиждане. Тези, които вкарват повече са в комбина с надзирателите. Те не рискуват с колети и пратки. Между 100-150 лв. плащат затворниците за GSM.

Вкарват ли проститутки в килиите? "Говори се, че за определени хора, има и такива екстри".

Побоищата са ежедневие. Поводите – цигари, алкохол, наркотици. Ножове се правят от капаците на консервите, за да си режат салама. Ако искаш да нараниш някого, винаги можеш да си начупиш бръснарско ножче, казва още анонимният ни събеседник.

Зад решетките има строга йерархия. Затворниците са разделени на отряди, като всяка група си има "тарикат", който се ползва с връзки - както вътре, така и извън пандиза.

¼ от затворниците са на хероин, твърди нашият човек. Иглите са "кът", с една могат да се дупчат до 20-30 човека. Всичко се крие в тайници – по пода, тавана и пр. Тръбите също се ползват за пренос на дрога.

Затворнически ценоразпис

1 цигара = 1 закуска

малка доза хероин – 10 лв.

голяма доза хероин – 20 лв.

затвора всичко е ценно... и една пластмасова чашка -празна, и тя си има цена."

Източник: tv7
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари