Три години затвор и 10 000 лева глоба получи наркопласьор от Русе

3
Осъдиха рецидивист на 37 години от Русе
Осъдиха рецидивист на 37 години от Русе Снимка: Dunavmost

Осъдиха рецидивист на 37 години от Русе

Окръжен съд – Русе одобри споразумение, постигнато от държавното обвинение и защитника на Г. Г., с което на последния се налагат наказания лишаване от свобода за срок от 3 години при първоначален строг режим и глоба в размер на 10 000 лв.

Обвиняемият е на 37 години, от гр. Русе, многократно осъждан. Съгласно споразумението, същият се признава за виновен в това, че на 24.03.2023 г. в град Варна, по главен път Варна - Русе и в град Русе, без надлежно разрешително придобил и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 40 грама метамфитамин и 78 грама хероин на обща стойност почти 5000 лв. Деянието е било извършено при условията на опасен рецидив.

При изпълнение на наказанието 3 години лишаване от свобода е приспаднато времето, през което Г. Г. е бил задържан, считано от 25.03.2023 г. до одобряване на споразумението, като един ден задържане се зачита за един ден лишаване от свобода. Наркотичните вещества, както и средствата за извършване на престъплението - електронна везна и мобилен телефон „Samsung“ ведно със СИМ-карта, се отнемат в полза на държавата. Обвиняемият следва да заплати и разноските по делото в размер на 537,20 лв. за изготвените експертизи.

Споразумението има последиците на влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    Аlex
    Някой приятел на каратиста! В Иран наказанието е смърт!
  • 1
    6
    минувач
    Букеле президент
  • 7
    5
    А бе...
    В първия момент си помислех, че осъденият е Сяров, ама после се сетих, че ченгетата не знаят кой е!
  • 3
    4
    ами кво да река
    Има държави, дето и за минимално количество дрога режат глави, ама ние сме хуманни, демократични....
  • 2
    3
    Sy
    Присъдите трябва да са такива, че направо да ги отказват да продават и разпространяват! 8-10 години е една прилична присъда за доказана вина! Доста силно изразен е проблемът с наркотиците, повече от всякога!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари