В понеделник ни чакат над 2 метра вълни

0
Вълнението по морето ще се усилва заради североизточен вятър
Вълнението по морето ще се усилва заради североизточен вятър

В понеделник над западните райони на страната ще се заоблачи, а в крайните точки ще превали.

Гръмотевици ще има в Рила и Пирин. Вълнението по морето ще се усилва заради североизточен вятър. Вълните може да надхвърлят 2 метра. Това съобщи шефът на синоптичната фирма TV-MET Петър Янков.

Разкъсана облачност се очаква във вторник преди обед. Краткотрайни валежи са възможни в югозападните райони и в Добруджа. Максималните температури остават високи - между 29 и 35 градуса, прогнозира синоптикът. Повече слънце се очаква в сряда, а вълнението в морето постепенно ще отслабва. Четвъртък ще започне със слънце, но следобед над страната ще нахлува студен атмосферен фронт, който ще донесе осезаемо разхлаждане, каза още Петър Янков.

Очаква се да завали в западните и централните части. През нощта фронтът ще достигне и Източна България. В петък максималните стойности на живака вече ще са 25-31 градуса, а в събота още по-ниски - 22-27 градуса. От неделя до 20-21 август отново ще започне по-продължителен сух период с високи температури и много слънце. Според дългосрочната прогноза нови превалявания и разваляне на времето по Черноморието ще има на 26-27 август. Температурите обаче няма да паднат толкова драстично, а с 3 до 5 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари