В първия ден от агитацията Борисов отново е на път, но джипката не се вижда

0
Жител на град Шипка се пошегува с премиера, че много харесва сакото му
Жител на град Шипка се пошегува с премиера, че много харесва сакото му

За нас вашите молби са заповед, защото идват отгоре и ние ги изпълняваме. Много лесно се говори един път в годината, но десетилетия наред храм-паметникът е бил в окаяно положение и никой не го е направил, за тези, които обичат много да приказват.

С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към старозагорския митрополит Киприан, докато беше на посещение в Храм-паметника "Рождество Христово" (Шипченския манастир). С влизането си в храма министър-председателят се прекръсти и запали свещ, след което целуна икона, предава OFF News.

Искаме през следващите четири години да вдигнем БВП на 100 млрд. евро, каза още той на митрополита в първия ден от предизборната кампания. Във видеото, излъчено отново във фейсбук профила му, джипът не се виждаше.

Митрополит Киприан благодари на Борисов за отпуснатите средства за ремонт на камбанарията на храма. От името на Старозагорската митрополия той удостои премиера с благодарствен знак. "Искам да ви прегърна братски, с огромната благодарност, че имаме такъв премиер като вас", обърна се митрополитът към Борисов.

"Дядо владика, аз искам да Ви благодаря. Както казахте, много идват един път в годината на 3-ти март и се снимат, но ние в момента и паметника ще Ви ремонтираме и този великолепен храм-паметник, който пази паметта на хилядите убити в Руско-турската война, чест и слава и на тях", заяви премиерът.

Това е наше задължение да го направим и то е на пълни обороти. Ако е казал Господ, живи и здрави да сме, естествено, че ще направим и другото крило. Вчера дадохме за Жаблянския манастир последните 1 млн. и 200 за джамията в Разград, защото българите от двете религии трябва да живеят в мир и разбирателство, допълни премиерът.

Според Борисов десетилетия наред камбанарията е била в окаяно състояние и никой не я е оправил. "Има ли вяра, има и народ, и морал, и всичко останало", обясни министър-председателят.

Малко по-късно той посети и читалището "Светлина" в Шипка, където беше посрещнат от кмета Василка Панайотова.

Докато той говореше с кмета, мина жител на града и се пошегува с Борисов, че много харесва сакото му. "Значи, като гледам как те мачкат... ей тая метла я хващам в ръка и... Не мога да търпя, казвам ти. И сутринта пак те правеха - ей тоя габровецът (вицепремиерът Томислав Дончев - бел. ред.) - само той ти помага", каза минувачът на премиера.

Борисов пък му отговори, че трябва да обичаме враговете си.

Министър-председателят огледа и как върви изграждането на 8-километровата велоалея до град Шипка, която ще свърже вече съществуващата между градовете Казанлък - Крън с новия туристически комплекс и строителни и реставрационни дейности по съхраняване на тракийската гробница "Оструша".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първи учебен ден.
Ученик държи химикал в ръцете си и пита седящия до него:
- Брат, откъде се сменяше за кирилица?

Харесай Дунавмост във Фейсбук