В НЗОК са си раздали 2,5 милиона лева бонуси

5
А ние събирахме средства за лечение на български деца в чужбина. Някои от тях не дочакаха…
А ние събирахме средства за лечение на български деца в чужбина. Някои от тях не дочакаха… Снимка: БГНЕС

ДВА МИЛИОНА И ПОЛОВИНА ЛЕВА БОНУСИ са си раздали за 2019г. служителите в Националната здравноосигурителна каса! И това на фона на:

Годината бе тежка за българското здравеопазване, по-точно за български граждани и пациенти. Многомесечни протести на медицинските сестри заради мизерните им заплати, протести на рехабилитатори, на работещите в общинските и държавни болници, на лекарите от психиатричната помощ. Закривани отделения и болници във фалит. Смъртни случаи, станахме свидетели на десетки скандали и брутални кадри от мизерията в някой болнични заведения! Събирахме капачки за кувьози и левчета с СМС-и за лечение на български деца в чужбина. Някои не дочакаха… Преди дни шефа на НЗОК, д-р Дечо Дечев съобщи официално, че от години се краде зверски „по закон“, като на частните болници едно лекарство се плаща СЕДЕМ ПЪТИ по-скъпо от колкото на държавните болници!

През 2019г. не е решен НИТО ЕДИН ПРОБЛЕМ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО! Напротив, блатото става все по дълбоко и животозастрашаващо! И на този фон служителите в НЗОК са си раздали ДВА МИЛИОНА И ПОЛОВИНА ЛЕВА БОНУСИ за „постигнати резултати“! Резултатите са следните – българите сме на първо място в Европа по смъртност, сърдечно-съдови заболявания, инсулти, инфаркти, онкологични заболявания и тн. И на последно място по трансплантации и превенция на редица заболявания! Българите имат най-кратка продължителност на живота и най-лошо качество на живот. Всеки лев в сектор „здравеопазване“ даден, като бонус за „постигнати резултати“ е цинизъм!

От друга страна, като сравним бонустите в НЗОК с тези в НАП, ства ясно, че данъчните чиновници са взели 4 пъти повече пари от служителите в Здравната каса, като и заплатите им са в пъти по-високи! (Вчера БОЕЦ публикувахме документи, че чиновниците в НАП са си раздали за 2019г. над 30 милиона лева бонуси) Това също е показателно и онагледява приоритетите и политиката на геноцид на правителството на ГЕРБ и ДПС. За слугите на Борисов, Пеевски и Горанов в НАП се излива рога на изобилието, а за болните и хората, които трябва да се грижат за тях пари няма! БОЕЦ сме категорични, че не е нормално и е дори цинично, когато на над един милион пенсионери с 200 лева пенсия се подвхвърля два пъти годишно по 40 лева милостиня за Коледа и Велик ден, държавните служители да получват хиляди лева бонуси! Но в държавата на мафията е така. За лечение пари няма, за децата с увреждания пари няма, за възрастните хора пари няма, но за бонуси милиони има! И за крадене милиарди има!

БОЕЦ сме категорични, че това правителство трябва незабавно да бъде свалено от власт и ще продължим с действията си тази посока! Доказано доакто мафията е на власт всеки опит за реформи, за промяна към добро, или са някаква нормалност са обречени! Битката срещу това зло ще се води от гражданите на площадите. И когато излезем ни последвайте!

Гражданско движение БОЕЦ

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Днес се опитах да тичам на пътеката 10 минути, но на 7-та дойде охраната на Кауфланд и ме свалиха от касата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук