В никакъв случай не консумирайте тези здравословни храни вечер

0
Истината е, че тези храни също могат да предизвикат неспокоен сън
Истината е, че тези храни също могат да предизвикат неспокоен сън

Макар да не е тайна, че консумацията на нездравословни храни преди лягане вреди на качеството на съня, истината е, че същият ефект може да имат и здравословните.

Кои полезни храни следва да избягваме да консумираме преди лягане? Съветва Puls.bg.

Краставици
 
Тези вкусни зеленчуци спокойно могат да се консумират на вечеря, но е препоръчително да се избягват след 23:00 часа. Краставиците имат много високо водно съдържание и тъй като организмът работи по-бавно през нощта, това може да доведе до подуване на корема. 
 
Фъстъци
 
Ядките са изключително богати на мазнини. В тях могат да се намерят и афлатоксини, които да повишат синтеза на жлъчен сок. Така се увеличава киселинността и се влошава храносмилането. 
 
Макар фъстъците да са отличен избор за междинно хранене, консумацията им следва да се избягва след 19:00 часа. 
 
Кръстоцветни зеленчуци
 
Те включват зеле, броколи, карфиол, брюкселско зеле. Летливите съединения, които се съдържат в тях, водят до забавено храносмилане през нощта, когато те се консумират под формата на сурова салата. Вместо това е препоръчително да се заменят с такива, които са добре сварени. По този начин може да се избегне подуването и лошото храносмилане.

Зърнени храни
 
Консумацията на корнфейкс или зърнена закуска за вечеря може да навреди на качествената почивка през нощта. Възможно е любимата зърнена закуска да бъде с високо съдържание на захар, което да доведе до неспокоен сън и събуждания през нощта. 
 
Кокосова вода
 
Тази иначе толкова полезна напитка също следва да се избягва вечерно време. Тя е богат източник на калий и натрий, което затруднява храносмилането. Възможно е също така да доведе до подуване на корема.

Източник: Puls.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари