В Нидерландия се извиха опашки за марихуана

1
Местните жители бързат да се запасят
Местните жители бързат да се запасят Снимка: NOS

В Нидерландия се образуваха огромни опашки пред кофишоповете, където се продават разрешените в страната наркотични вещества.

Местните жители бързат да си купят запас от марихуана, защото властите затварят тези заведения заради пандемията от новия коронавирус, пише порталът NOS.nl, предава NOVA.

Забраната бе обявена внезапно и започна да действа почти веднага. Тя ще бъде актуална до 6 април, така че огромен брой хора буквално нападнаха кофишоповете.

Както отбеляза потребител в Instagram, такива опашки не е имало дори за тоалетна хартия. В социалните мрежи се появиха иронични коментари, че местните наркомани ще се заразят едни други в тази огромна тълпа и всички ще умрат от коронавирус.

Според данните към края на 2019 година, в Амстердам има 173 кофишопа, където се продава легално марихуана и хашиш. Паниката на фона на пандемията обхваща много страни.

Във Варшава жителите купуват храна, рафтовете в супермаркетите са празни, същата е ситуацията в Испания, където има не само недостиг на медицински маски, но и храна.

А в Белгия, изглежда, не се страхуват от заразата, защото хората устроиха масови празненства преди въвеждането на общонационалната карантина и нападнаха ресторантите и магазините, което доведе до истерия Министерството на здравеопазването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари