Амстердам забранява пушенето на марихуана на публични места

0
Мярката ще влезе в сила от средата на май
Мярката ще влезе в сила от средата на май

Мярката ще влезе в сила от средата на май

От средата на май вече няма да е позволено да се пуши марихуана на обществени места в историческите райони на Амстердам, съобщиха градските власти, цитирани от ДПА и БТА.

Агенцията отбелязва, че това става в рамките на борбата на нидерландските власти срещу негативните последици от масовия туризъм.

Освен това ресторантите ще трябва да затварят по-рано, като това важи и за квартала на червените фенери.

Целта на тези мерки е да се направи кварталът по-безопасен и по-удобен за жителите му, се казва в съобщението.

През годините хората са се оплаквали от пиянство, викове и пушене на марихуана. Туристите привличат и наркодилъри, които увеличават опасностите по улиците.

Много туристи посещават Амстердам заради кафенетата, в които могат да закупят малки количества хашиш и марихуана. Градските власти обмислят възможността да ограничат тези продажбите в диапазона между 16:00 часа и 01:00 часа след полунощ.

Новите правила са част от по-широк кръг мерки за защита на местните жители, които предвиждат заведенията да не допускат повече посетители след този час.

Освен това жриците на любовта вече ще трябва да затварят прозорците си не по-късно от 3:00 часа сутринта, вместо в 6:00 часа, както досега.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Sтанко
    Евроатлантически ценности.......
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари