В началото на новата седмица ще превалява в Източна България

2
Температурите ще започнат да се повишават
Температурите ще започнат да се повишават

Предимно слънчево ще е времето днес, с временни увеличения на облачността над Западна България и на места, главно след обяд в планините и планинските райони, ще превали краткотраен дъжд.

Възможно е и да прегърми, предава БНТ. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 29° и 34°, в София около 29°.

През нощта валежите на много места в западната половина от страната ще продължат и през деня вече ще обхванат почти цялата страна. На отделни места в Западна и Централна България явленията ще са временно интензивни. Очакват се и гръмотевични бури. Има условия и за градушки.

Максималните температури ще са с 2° до 4° по-ниски - между 25° и 30°, в София - около 25°. Ще духа слаб до умерен северен вятър.

Облачно ще е и по Черноморието и след обяд на отделни места ще има валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са около 25°-27°. Температурата на морската вода е от 21° в крайните северни райони, до 24° на юг. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Купесто-дъждовна облачност ще се развива и в планините и там също ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 13 градуса на Алеко до 24 в Банско. В Боровец и Пампорово – около 18.

На Балканите повече слънце ще има в западните райони и в Гърция. Над останалата част от полуострова ще бъде със значителна облачност и валежи, по-значителни в централните райони. Ще има и гръмотевици.

У нас през нощта срещу понеделник явленията на повечето места ще отслабнат и спрат. В началото на новата седмица превалявания ще има все още в Източна България и планинските райони.

През следващите дни ще преобладава слънчево време, на места със следобедни превалявания, а температурите ще започнат да се повишават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари