В "Монтюпе" има текучество, но не заради професионално заболяване!

0
В завод Монтюпе има текучество, но основната причина, която хората посочват при напускане, е отпътуване в чужбина
В завод Монтюпе има текучество, но основната причина, която хората посочват при напускане, е отпътуване в чужбина Видео: БНТ 2

В завод Монтюпе има текучество, но основната причина, която хората посочват при напускане, е отпътуване в чужбина.

Това каза в Русе Райна Кръпчанска, директор „Човешки ресурси и здраве” във фирмата. Като победител в конкурса „за безопасност и здраве при работа” през 2013 година предприятието посрещна в Русе специалисти от 12 клуба в тази насоченост в страната. В същото време от екоинспекцията затвориха една от леярните му заради превишен дебит на отпадъчните газове, съобщава БНТ 2.

80% от персонала на завода за алуминиеви автомобилни части е от млади хора, каза Райна Кръпчанска. В момента в него работят 930 човека. На всички са им правени медицински прегледи преди да започнат работа, тъй като това е производствено предприятие, както и през годината. Не е установен ръст на определена болест.

„В компанията няма професионални заболявания”, заяви Кръпчанска.

От фирмата заявиха, че изпълняват международният стандарт по трудова медицина OHSAS 18001. И още – че не замърсяват въздуха на Русе.

„Това вече е доказано и ние ще продължим да работим в посока на това цялата общественост да разбере, че Монтюпе не е причинителят на обгазяването или замърсяването на Русе”, каза Кръпчанска.

На въпроса на БНТ 2: "От Екоинспекцията в Русе отчетоха наднормени емисии във въздуха. Означава ли, че те са наднормени извън завода, а не вътре в завода. Правени ли са такива замервания?", Кръпчанска каза: „Предпочитам да не отговарям на този въпрос.”

Компанията има заводи в 7 държави.

И всяка добра практика, включително за безопасни и здравословни условия на труд, се прилагала във всеки един от тях.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Момченце слушайки опера се обръща към майка си:
- Ако викаме така, нас в детската градина ни наказват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари