В Куба отмениха парада на 1 май поради липса на бензин

1
Денят на труда в Куба ще бъде отбелязан в условията на максимални икономии
Денят на труда в Куба ще бъде отбелязан в условията на максимални икономии Снимка: АП / БТА

Денят на труда в Куба ще бъде отбелязан в условията на максимални икономии

Поради липсата на бензин в Куба традиционният парад на 1 май в Хавана е отменен, съобщи "Шпигел", цитиран от БТА.

"Денят на труда ще бъде отбелязан в условията на максимални икономии", заяви пред държавните медии генералният секретар на държавния профсъюз СТС Улисес Гиларте според държавните медии. Причината, според него, са икономическите проблеми и по-специално ограничената наличност на гориво.

Вместо парада и митинга на Площада на революцията, на Малекон, крайбрежната експланада в столицата, ще се проведе събитие за жителите на кварталите, намиращи се на пешеходно разстояние.

В последно време на бензиностанциите на карибската държава се образуваха още по-дълги от обичайното опашки. Правителството обвини за липсата на бензин и дизел недостига на внос.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари