В Копривец отпразнуваха празника на "Светия Дух"

0

На 19.06.2016 г. в с. Копривец, Община Бяла, се състоя Традиционния празник на селото „Свети Дух“.

Събитието се организира от кметството на с. Копривец и Читалищно настоятелство на НЧ „Св. Св.Кирил и Методий - 1922“.  Програмата се състоя на площада в селото.

Празненството уважиха доц. д-р Стефко Бурджиев – областен управител на Област Русе, г-н Евгени Димов – заместник - кмет на община Бяла, кметове на кметства, както и жителите на село Копривец.

В изявлението си към гостите на празника доц. Бурджиев се обърна с думите: „благодаря за отправената ми покана да бъда част от този празник. Изключителна привилегия за мен е да бъда в село, с което съм професионално  свързан.  Бих искал да пожелая на всички Вас  да бъдете живи и здрави, да пазите традицията, защото именно чрез нея се градят настоящето и бъдещето. Само по този начин ще имат  по-добра перспектива децата ни, които са най-голямото ни богатство. Честит празник!“

Областният управител приветства последователността и усилията на организаторите на събитието, което се провежда за  десета поредна година. В края на своето обръщение той връчи поздравителен адрес на кмета на селото.

Програмата по случай празника беше богато емоционално наситена. Песни и танци изпълниха площада, а г-н Бурджиев взе специално участие в сформиралото се хоро от жителите на селото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари