В Китай произвеждат изкуствен ориз опасен за здравето!

0
Количества от него да са попаднали в България
Количества от него да са попаднали в България

Новините за пластмасовия ориз обикалят медиите и социалните мрежи, пораждайки множество въпроси. Оказва се, че това е истина - в Китай действително произвеждат изкуствен ориз, смесвайки няколко вида пластмаса. Но може би по-ужасяващи са слуховете, че ориза бива изнасян от Китай и транспортиран до виетнамските, сингапурски, индонезийски и индийски пазари, пише framar.bg.

Според докладите, оризът, намерен в Тайван, е микс от картофи, сладки картофи и пластмаса. От "Korea Times" заявяват, че макар и служителите да предупреждават, че яденето на изкуствения ориз е опасно за здравето на хората, търговците все още продават масови количества от него, тъй като е изключително печеливш.
Китайската ресторантьорска асоциация дава официално заявление, в което предупреждава, че изяждането на една купа такъв ориз се равнява на консумацията на една найлонова торбичка.

Може би най-лошото в тази история е, че разликата между истинския и пластмасовия ориз е изключително малка и той трудно може да бъде разграничен. Не е невъзможно количества от него да са попаднали в България и сега да се продават в търговската мрежа.
Китай има история в производството на фалшиви храни - това определено не е единствения случай. Вижте статията ни за най-фрапиращите изкуствени храни, създавани там. 

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари