В Истанбул издирват човек, представял се за брачен партньор на атентатора

1
Открит е таксиметровият шофьор, в чиято кола се е качил атентаторът
Открит е таксиметровият шофьор, в чиято кола се е качил атентаторът Снимка: ЕПА

Открит е таксиметровият шофьор, в чиято кола се е качил атентаторът

По последна информация, цитирана от турската обществена телевизия ТРТ, за атентата в Инстабул към момента са задържани 46 души, като операцията по издирването им е продължила близо 10 часа. Прегледани са около  1200 записи от камери, за да бъдат открити. Открит е и таксиметровият шофьор, в чиято кола се е качил атентаторът, и той вече е задържан.

В местните медии се появи и информация, че се издирва човек, който се представял за брачен партньор на извършителя на атентата. Те са пресекли заедно границата преди 4 месеца, като съпрузи са работили в текстилна фабрика, предаде БНТ.

Вътрешният министър Сюлейман Сойлу съобщи, че първоначалната идея била атентаторът да избяга в Гърция, след което там да бъде ликвидиран. Версията, че кюрдите стоят зад кървавото нападение тепърва ще се установява от разследващите. Според експерти по сигурността, почеркът на атентата не е много присъщ на ПКК.

Заради нападението в Истанбул полицейското присъствие е засилено абсолютно навсякъде.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари