Мехмед Юмер: Взривът в Истанбул идва като ехо от атентатите през 2015 година

0
Има съмнение, че жена-атентатор сяда на пейка, където се случва взривът, заяви журналистът
Има съмнение, че жена-атентатор сяда на пейка, където се случва взривът, заяви журналистът Снимка: БГНЕС

Има съмнение, че жена-атентатор сяда на пейка, където се случва взривът, заяви журналистът

По последни данни загиналите бяха около 6 души, а ранените - 58. В изявлението си турският президент Реджеп Ердоган каза "мирише на терор". Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу призова да не се правят публикации в социалните мрежи и медиите, които да паникьосват гражданите. Наложи се забрана върху огласяването на всякакъв вид информация. Това заяви журналистът Мехмед Юмер в студиото на Bulgaria ON AIR по повод мощния взрив, който разтърси Истанбул в следобедните часове.

По думите му властите, които разследват на място, са обосновали решението си с това, че целят да запазят сигурността и на гражданите, и на уликите.

"Има съмнение, че жена-атентатор сяда на пейка, където се случва взрива. Все още обаче не може да се каже със сигурност дали е терористичен акт, или не", поясни той.

Юмер припомни, че периода около предсрочните избори в Турция през 2015 г. са се случили редица атентати. За някои от тях отговорност поема "Ислямска държава".

"Всичко това сега идва като ехо от 2015 г.", смята журналистът. Той не пропусна да коментира и твърденията, че атаката е отговорна жена от Кюрдската работническа партия.

"Въпросът е много деликатен, защото някои се опитват да правят връзка със започналия преди дни процес срещу истанбулския кмет, а други - с волята на властта да закрие прокюрдската партия на демократичните народи. не можем да кажем със сигурност преди да излезе официална информация", обобщи той.

Юмер заключи че ако събитията от 2015 г. се повторят, "обществото ще бъде накарано да избере сигурността си".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари