Арестуваха терорист от "Ислямска държава" в Истанбул

0
Задържаният е подготвял атентат
Задържаният е подготвял атентат

Задържаният е подготвял атентат

Терорист от "Ислямска държава", който подготвял нападение в Турция, е бил заловен в Истанбул, съобщава електронното издание на в. "Миллиет". Установено е, че заподозреният, чиито материали за изработване на бомби са иззети от дома му, е провеждал проучвания за терористични нападения в Турция.

При оперативни действия на екипи на отдела за борба с тероризма на полицията в Истанбул е било установено, че чуждестранен гражданин с инициали А.Х., член на организацията, се опитва да извърши въоръжена акция в Турция. Екипите са открили адреса, на който пребивава заподозреният, и са извършили акция на мястото, предаде БТА.

При полицейската операция, осъществена в неделя, 18 юни, в жилището в квартал Бахчелиевлер, А.Х. е бил задържан, а от къщата са иззети два нелицензирани пистолета, два пълнителя, пособия за направата на бомби и множество материали на групировката.

При изследването на цифровите материали и документи, принадлежащи на заподозрения, е установено, че той е гледал учебни видеоклипове и други материали за направата на бомби и извършването на атентати, подготвени от "Ислямска държава" за нейните бойци. А.Х. проучвал също така терористични атентати, извършени в Турция в миналото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари