В Хърватия ваксинират добитъка поради поява на антракс

0
До днес са ваксинирани 2455 животни
До днес са ваксинирани 2455 животни

До днес са ваксинирани 2455 животни

Ветеринарната инспекция на Държавния инспекторат на Хърватия съобщи днес, че поради появата на антракс извършва интензивно ваксинация на добитъка в окръг Сисак-Мославина, в Централна Хърватия, съобщи Хина.

Прилагат се различни мерки за защита, а добитъкът е поставен под специален надзор в оградена зона.

Става въпрос за пасищата Осеково, Репушница и Грачаница в района на Природния парк Лонско поле и селищата Осеково и окръг Сисак.

До днес съгласно наредбата са ваксинирани 2455 животни, от които 1611 говеда, 746 коня и 98 овце, което според инспекцията означава, че са ваксинирани повечето животни в този район, пише БТА.

Хърватското министерство на земеделието съобщи на 16 юли, че е потвърден антракс при животните, от което са загинали над 100 говеда и четирима души са хоспитализирани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    М-хм!
    Е, то и в България ваксинираха добитъка против ковид! Някои ковид-идиоти дори и по три пъти се наредиха!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари