В Газа са унищожени над 5500 жилища

0
САЩ изпратиха бойни самолети в Близкия изток
САЩ изпратиха бойни самолети в Близкия изток Снимка: БГНЕС

САЩ изпратиха бойни самолети в Близкия изток

"Америка недвусмислено подкрепя отбраната на Израел", заяви високопоставен представител на американската отбрана

Над 1300 сгради в ивицата Газа са били унищожени, съобщиха от ООН в събота, след близо седмица ожесточени бомбардировки от израелските сили. Хуманитарната агенция на ООН OCHA съобщи, че "5540 жилища" в тези сгради са били унищожени и още близо 3750 домове са били толкова силно повредени, че са станали необитаеми.

Междувременно САЩ изпратиха бойни самолети в Близкия изток, за да "възпират Иран" и регионални групировки от намеса в палестинско-израелския конфликт, съобщи изданието Air Force Times, позовавайки се на източник в Пентагона.

Американски щурмови самолети А-10 са пристигнали в района в четвъртък. САЩ скоро ще разположат там по-модерни изтребители F-15, F-16 и F-35. Според публикацията те са били разположени "в опит да възпрат Иран и въоръжени групи да се присъединят към битката срещу Израел".

"Съединените щати недвусмислено подкрепят отбраната на Израел", каза високопоставен представител на американската отбрана, цитиран от БГНЕС.

По-рано в източната част на Средиземно море пристигна авианосната ударна група "Джералд Р. Форд". Министърът на отбраната Лойд Остин каза в петък, че САЩ са готови да последват самолетоносача и корабите до Близкия изток с допълнителни сили и средства, ако е необходимо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари