В Гърция българите харчат повече от германците

0
В Северна Гърция са много доволни от българските клиенти
В Северна Гърция са много доволни от българските клиенти

Българите оставят повече пари в Северна Гърция и харчат значително повече спрямо немските туристи.

Изпреварват ги единствено турците, предпочели да почиват в Гърция, сочи изследване на Института за анализи INSETE към туристическата камара на Гърция, информира 24 часа.

Според него българските туристи предпочитат почивка в района между Кавала и Александруполис, а също островите Тасос и Самотраки. Проучването не включва Халкидики. Там вероятно българите ще са първенци както по броя на нощувките, така и по похарчени пари.

Поради ограничените си финансови възможности туристите от съседните балкански страни харчат по-малко по време на престоя си в сравнение с германците, показват данните. Българите обаче изместиха германците в челната тройка.

Собственици на хотели, магазини и таверни в Северна Гърция са много доволни от българските клиенти. Може поотделно да оставят по-малко средства, но при крайна рекапитулация приходите са добри, споделят от туристическия бранш.

И не забравят да допълнят към оценката за българите, че много от тях вече спокойно говорят гръцки.

Друга характерна особеност за българския турист е предпочитанието му да прекара почивката си на конкретно място. Много рядко използва отпуска си да посети повече от един район, посочва изследването. Традиционно българите отсядат на едно място до края на престоя си.

В това отношение първенци са американците, които пристигат в Гърция с цел да опознаят колкото се може повече от страната.

89% от приходите в туризма се генерират от пет гръцки области: Централна Македония, южните острови в Егейско море, Атика, Крит и Йонийските острови. Всяка от тях се посещава и от български туристи.

Рекорд по харчене държат руснаците, които тази година трябва да достигнат 1 милион в Гърция. Те изразходват на ден средно по 71 евро, а общо за престоя - около 605 евро, показва проучването.

Данните потвърждават, че най-голям интерес от страна на всички чужденци има към остров Крит.

Тази година се очаква абсолютен рекорд от 32 млн. туристи в южната ни съседка.

Няма нито една анулирана резервация за Гърция от последните дни. Дори библейските пожари, чиито страховити кадри обиколиха света, не отказаха туристите, пише немският в. “Ханделсблат”, цитиран от гръцки медии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари