Отиваш да пазаруваш и получаваш от магазина 50 лева ресто

20

Парите били получавани на ръка на касата

Сигнал за купуване на гласове в село Помен, община Две могили, Русенско. По думите на застъпника, подал жалбата, след като гласуват, хората минавали през магазина на един от кандидатите за общински съветник и освен продуктите получавали ресто от 50 лева. На място е направена проверка от полицията, а сигналът е препратен към дежурния прокурор.

В село Помен право на глас имат 229 души. До обяд почти половината от тях вече бяха гласували - според застъпника на една от партиите, почти под строй за един от кандидатите за общински съветници.

"Масово се отправяха от секцията към близкия магазин. Което ми направи впечатление остро... влизат в магазина и излизат без да пазаруват, което за мене лично си е предпоставка за купен вот... магазинът е на човек, който е местен… местен така да го наречем феодал", каза Мирослав Иванов – застъпник, цитиран от БНТ.

В ранния следобед интересът към гласуване в село Помен беше затихнал и никой не идваше в секционната комисия. Малкотто хора, които бяха на площада отрекоха да са им предлагали пари срещу глас.

"Подкрепяме си нашите хора, но за парични средства не съм чувал някой да дава, да мотивира някой с пари", каза Сали Салиев.

Въпросният магазин беше затворен. Според застъпника, подал жалбата, това е станало след намесата на полицията.

"Дойдоха от икономическа полиция, взеха обяснения и го затвориха", каза Мирослав Иванов – застъпник.

Сигналът е изпратен и до Общинската избирателна комисия в Две могили.

"Тези действия, в жалбата, които са посочват, са извършени пред избирателното помещение, и тя ми отговори, че няма как тя да отговаря за действията на избирателя след като упражни той правото си на вот. Говорих с дежурния полицай, който каза, че няма данни за такова престъпление", каза Анелия Петрова – председател на ОИК – Две могили.

Комисията не се е произнесла по казуса, тъй като са преценили, че не е от тяхната компетентност и са предали случая на прокурор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Данчето Зафирова
    Това са новите тенденции при изборите!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари