В Дневния център в Ценово вече разполагат с лек автомобил

0

Потребителите на Дневния център за пълнолетни лица в Ценово вече имат на разположение и лек автомобил. Ключовете на новата придобивка бяха официално връчени от кмета на общината д-р Петър Петров.

Той подчерта, че общинската администрация се отнася със специално внимание и грижи към хората от третата възраст. „Закупуването на автомобила е поредното доказателство, че възрастните трябва да се чувстват като неразделна част от обществото, да поддържат социални контакти, да живеят пълноценно“, сподели д-р Петров.

Досега социалната услуга се предлагаше единствено за жители от Ценово. „Вече сме мобилни и ще можем да разширим периметъра си на действие. В годишната ни програма сме залегнали да увеличим капацитета и постепенно ще обхванем всички населени места на общината. До края на годината предвиждаме потребителите ни да се увеличат близо с 50 на сто“, не скри ръководителката на центъра Румяна Иванова. От основаването на Центъра преди пет години той се превърна в своеобразна институция за социална интеграция. Той се превърна във втори дом за възрастните мъже и жени. Всеки ден в залите на центъра се провеждат занимания по компютърна грамотност, трудотерапия и кулинарни възможностите. Потребителите редовно участват в прояви и фестивали за хора с увреждания. Мъжете и жените с побелели коси с удоволствие се включват в самодейния певчески състав.

Ценовчани са едни от редовните посетители на театралните постановки  и концерти в Русе и Търново, За възрастните хора се осигурява най-малко два пъти в годината и санаториално лечение в продължение на седмица в различни курорти и балнеоложки центрове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари