В България всяка година над 100 000 жени правят аборт

0
УМБАЛ - Русе ще проведе информационна кампания с безплатни консултации за контрацепцията
УМБАЛ - Русе ще проведе информационна кампания с безплатни консултации за контрацепцията

България е на 3-то място след Русия и Украйна по брой аборти във възрастта от 15-19 годишна възраст

На 26 септември /Световен ден на контрацепцията/ от 11 часа в консултативния кабинет на първия етаж в Акушеро-гинекологичният комплекс към УМБАЛ - Русе ще се проведе информационна кампания с безплатни консултации за контрацепцията.

Темата е особено актуална за България, страна в която все още темите секс, бременност, полово-преносими заболявания не са често коментирани. Мисията на Световния ден на контрацепцията е да допринесе за увеличаване знанията на младите хора за репродуктивното здраве и предпазване от нежелана бременност. Целта на кампанията е да насърчи младите хора да говорят за секс и възможностите за предпазване от нежелана бременност и полово-преносими инфекции. Ако са решили да правят секс, те трябва да бъдат подготвени за това, да знаят от къде могат да намерят информация, да търсят помощта на специалист или близък човек, на когото могат да се доверят.

По неофициални данни в България всяка година над 100 000 жени правят аборт. България е на 3-то място след Русия и Украйна по брой аборти във възрастта от 15-19 год. възраст. У нас на 1 000 раждания се отчитат 1 318 аборта.  Над 300 000 двойки са стерилни. 50% от сексуално активните жени в България не използват никакъв метод на контрацепция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари