Абортите в русенско са намалели

0
От регионалната здравна инспекция посочват, че много млади хора не са информирани относно методите за предпазване от нежелана бременност
От регионалната здравна инспекция посочват, че много млади хора не са информирани относно методите за предпазване от нежелана бременност

Това съобщиха по повод Световния ден на контрацепцията – 26 септември, от Регионалната здравна инспекция в града.

През 2015 г. абортите са били 133, а ражданията 1603.

От РЗИ посочват, че за съжаление голяма част от младите хора не са информирани относно методите за предпазване от нежелана бременност, както и за опасностите от ненавременния и неразумен сексуален контакт. България пък е една от страните с най-много аборти по желание, които съвсем не са безопасни – особено във възрастта 15-19 години.

В тази връзка РЗИ и АГ-комплекса към Университетската болница в града ще проведат информационна кампания.  В рамките й ще бъдат организирани образователни лекции и беседи със учениците в Русе.

АГ-комплекса пък ще проведе кампания, насочена към всички жени и мъже в репродуктивна възраст, като целта е да се понижи нивото на непланираните бременности.

На посетителите ще бъдат раздавани рекламни материали с информация за различните видове предпазни средства. Желаещите ще имат възможността да получат и безплатна консултация относно най-подходящите за тях контрацептиви.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари