В България трябва да очакваме 14 милиона бежанци

0
Солоном Паси предупреди, че има огромна бежанска заплаха за България
Солоном Паси предупреди, че има огромна бежанска заплаха за България

Бившият външен министър Солоном Паси предупреди, че има огромна бежанска заплаха за България. В подкрепа на твърдението си той изтъкна, че още през 2003 година е постъпил доклад в Атлантическия клуб за опасността от това.

"От Африка може да се очакват около 1 милиард емигранти в следващите 10 години. Ние сме 7 милиона, трябва да очакваме 14 милиона бежанци и това е колосално число. Ако не вземем мерките сега, тази вълна ще ни залее", прогнозира Паси в ефира на БТВ. 

"Дълбоко се лъже всеки, който си мисли, че след като бежанците сега минават през Македония и Гърция, ще ни се размине. Те минават от там по случайност и заплахата пред нас е реалност", посочи той.

По думите му няма магическо решение за миграцията, а това трябва да бъде комплекс от няколко точки, като първата е да се изпълняват условията на ООН.

"Трябва да поставяме условия пред влизащите у нас, например, че няма да приемаме хора с бурки. Не би трябвало да има никакви расистки проблеми - ние ще приемаме хора, с които ни е приятно и можем да живеем с тях. В САЩ дори в кооперациите гласуват дали даден жител може да се нанесе там, а какво остава за държавата", коментира Соломон Паси.

Той изтъкна, че границите ни в момента са ни пробити и има нужда от укрепването им.

Източник: btvnovinite.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари