В БАБХ всеки ден е Черен петък

0
Служители на БАБХ протестираха пред Министерски съвет
Служители на БАБХ протестираха пред Министерски съвет Видео: БНТ

Протест на служители от Агенцията по безопасност на храните.

Те се събраха пред Министерския съвет с искане за достойно заплащане и по-добри условия на труд.

Протестиращите служители на Агенцията по храните останаха безмъвлни. Вместо тях говориха организаторите на протеста. Поискаха догодина Агецнията по храните да разполага с бюджет от 105 милиона лева, предаде БНТ.

Анелия Иванова, председател на федерация "Земеделие и горско стопанство", КТ "Подкрепа": Основното ни искане е бюджетът на Агенцията да бъде отделен и ние да знаем, че тези средства са за безопасност по храните. За това,че тези хора ще си свършат работата.
Проф. Паскал Желязков - директор на Българската агенция по безопасност на храните: Не става така с искания от днес за утре. Това е известно на хората.

Работещите в Агенцията по храните искат 40% по-високи заплати догодина.

Анелия Иванова - председател на федерация "Земеделие и горско стопанство", КТ "Подкрепа": Ветеринарни специалисти, доктори, агрономи, лаборанти получават 800 -1000 лева. Това е унизително ниско заплащане.
Проф. Паскал Желязков - директор на Българската агенция по безопасност на храните: Парите не достигат не само в нашата служба. Парите не достигат на много места, но така или иначе средствата, които са необходими за функционирането на агенцията, ги има.

Недоволните, обаче са на друго мнение.

Анелия Иванова - председател на федерация "Земеделие и горско стопанство", КТ "Подкрепа": Няма консумативи, няма диагностикуми. Не може да се свърши профилактиката на животните.
Десислава Танева - министър на земеделието, храните и горите: Всеки може да представи подобни искания и във всяко едно такова искане могат да се намерят основания. Но всеки може да се разпростира според възможностите си.

Танева каза, че в бюджета за догодина са заложени 10 милиона лева повече за увеличение на заплатите на служителите агенцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари