В атакувания инкасо автомобил е имало над 140 бона

0
Парите били за пенсиите на хората от общината, които днес се изплащат за пръв път от началото на 2016 година
Парите били за пенсиите на хората от общината, които днес се изплащат за пръв път от началото на 2016 година Снимка: Булфото

Над 140 хил. лева е имало в инкасо автомобила, който братовчедите Христо и Бойко, се опитаха да оберат тази сутрин, съобщи на извънреден брифинг апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров, предаде Блиц.

Нападението беше извършено от братовчедите Христо и Бойко Борекови в Средец тази сутрин.

Христо и Бойко очевидно са имали план, имайки предвид, че са с опит в охранителния сектор, пише "Флагман". Интересен факт е, че Бойко доскоро е работил във ВИП Секюрити.

Същата фирма братовчедите се опитаха да оберат днес. Те са смятали да обезвредят гардовете, а след това да изчезнат с автомобила и парите. Съвсем наблизо е била паркирана и тяхната кола, на която очевидно е трябвало да се прехвърлят.

Бойко е бил въоръжен със спрей и газов пистолет и е опитал да отклони вниманието на охранителите. В този момент Христо се качил зад волана на инкасо автомобила, опитал се да го запали, след което е бил прострелян.

Това е изплашило братовчедите, които са побегнали, а само 20-ина метра след това Христо се свлякъл безпомощно на земята, а Бойко е арестуван от полицаи няколко минути по-късно.

Прокуратурата няма данни двамата обирджии да са използвали газовото си оръжение, но все още се въздържа да коментира дали охранителите са превишили неизбежната отбрана. Срещу тях не е повдигнато обвинение, те са разпитани и освободени, уточни апелативният прокурор на Бургас.

В същото време стана ясно, че утре ще се гледа мярката за неотклонение на Бойко Борецов.

"Това е много тежко умишлено престъпление, по което го грози затвор от 15 до 20 години, доживотен или доживотен без право на замяна", допълни Любомир Петров.

Парите са били предназначени за пенсии на хората от общината и днес е бил първият ден, в който е трябвало да започне изплащането. 

Очаквайте подробности!

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари