Ужаси в блока - мухъл и гъбички след безплатното саниране

0
Архитект разкри нередностите и грешките при санирането у нас
Архитект разкри нередностите и грешките при санирането у нас Видео: вестник СЕГА

Безотговорно е да тръгва вторият етап без никакъв анализ на грешките, казва арх. Стефан Цонев

"На 1 саниран кв. м във Варна преброих 7-8 грешки. Масово строителите нарушават елементарни правила, които и децата спазват при лепенето на хартия в блокчетата. В резултат на всичко това санирани сгради се охлаждат, вместо обратното."

Това разказа в предаването (О)позиция на вестник СЕГА архитект Стефан Цонев, заместник-председател на Управителния съвет на Алианса за висока строителна култура. Алиансът излезе с практически съвети към етажната собственост как да се следи за качеството на саниране и подготвя международна конференция за конкретни добри практики на прага на новата програма за саниране.

Близо 10 години тече тази програма, в МРРБ няма никакъв анализ. Да се пуска втори етап без анализ е безотговорно“, коментира Цонев. Според него при предстоящото саниране на жилищни сгради по плана за възстановяване и устойчивост ще има много голям риск от връщане на пари, защото сградите няма да могат да докажат минималните 30% спестяване на енергия.

Вижте защо има риск от пожари в неправилно санирани сгради, защо е възможно България да връща на ЕС пари по новите проекти и как с мамене част от проектантите са довели сградите до неизпълними проекти уж да имат енергийна ефективност клас А.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    7
    До архитектс
    И как да си подбират фирмите,стари хора,пенсионери? Работещи.Кой да стои над главата им да ги следи какво правят? Затова ли гушат парите? Нали кмета е посредник между потребетил на услуга и МРР ?Фондовете за ремонт на ремонта празни.Къде са парите? Помиярска работа.Гадна работа,селска работа.
  • 1
    6
    Наблюдателен
    В България всичко след 1944-та, нещо което по другите места на Света дава добри резултати в България е абсолютен провал. Осраха социализма, сега осират демокрацията, НАТО, ЕС и какво ли не още тая проста, невежа, така наречена комунистическа сган.
  • 11
    5
    до 4
    Кои сте вие, бе архитекта? Собственици, че и на блоковЕ. Кой ти плаща, че да му хвалиш фирмите, Нунев ли, Даков ли, кой? Доволни били. Много ясно, като сте налапали народната пара. Ама ще е довреме.
  • -3
    4
    архитект
    Ние като собственици сме доволни от санирането в Русе с малки забележки. Блоковете ни станаха готови за новите енергийни норми. Някъде може да има допуснати некачествени строителни дейности , но това е от занижен контрол и липса на квалифицирани кадри. Подбирайте си качествени хора за изпълнители.
  • 13
    3
    Моше & Авраам Банк
    Прост народ брей . Та това си е направо бонус бе , при това напълно безплатен . Ако бе някой от нашите досега да го е изнесал тоя мухъл за продажба и да прави бизнес , а тия само се оплакват. .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари