Домоуправители в Русе се съмняват програмата за саниране да тръгне още през ноември

0
Сроковете за подготовка са кратки и има многото неясноти на този етап, обясни Цветелин Цонев
Сроковете за подготовка са кратки и има многото неясноти на този етап, обясни Цветелин Цонев Видео: Кис 13

Още през ноември може да стартира кандидатстването за саниране на многофамилни жилищни сгради в страната по програмата за енергийна ефективност.

Предвижда се в това да бъдат инвестирани над 1,4 милиарда лева по Плана за възстановяване и устойчивост.

Домоуправители в Русе се съмняват програмата за саниране да тръгне толкова скоро, предвид кратките срокове за подготовка и многото неясноти на този етап, информира Кис 13.

От етажните собствености обаче вече се интересуват от условията по програмата, без домоуправителите да могат да им помогнат, тъй като засега не разполагат с официална информация. Хората се интересуват и кой ще управлява процедурите по програмата за саниране.

Кандидатстването по програмата се предвижда да стане на два етапа. Първият ще бъде до 31 март следващата година, като сдруженията на собствениците ще получат безвъзмездно 100% от средствата за саниране.

При втория етап ще се кандидатства до края на 2023 г., като одобрените ще получат 80% безвъзмездна финансова помощ, а останалите ще бъдат за сметка на собствениците.

Вижте повече по темата във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Виктор
    Ако индивидът Цветелин Ценков Цонев ви е домоуправител, изгонете го. Не става за нищо. Прави си каквото си иска и нищо освен парите не го интересува.
  • 7
    2
    Оффффф,
    Аман от кърлежи и пиявици!
  • 9
    1
    Гост
    Ще се укрепват ли междупанелни връзки, за истинско заздравяване на конструкцията или само изолацийка и дограмичка?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари