Уволниха началници в СДВР заради случая с Чавдар

2
Мотив за решението на ръководството на МВР са "допуснати съществени пропуски"
Мотив за решението на ръководството на МВР са "допуснати съществени пропуски" Снимка: Фейсбук

Мотив за решението на ръководството на МВР са "допуснати съществени пропуски"

Началникът на столичното Осмо РУ напуска системата на МВР. Това съобщават от пресцентъра на ведомството. Като причина се посочват "допуснати съществени пропуски" при разследването на убийството на млада жена от Лозен през миналата година, за което заподозреният за двойното убийство в селото Чавдар Бояджиев призна.

Освен това началникът на сектор „Престъпления против личността“ към отдел „Противодействие на криминалната престъпност“ в СДВР гл. инспектор Григор Йосифов е преназначен на по-ниска длъжност, допълват от ведомството.

В хода на досъдебното производство за двойното убийство на територията на София е установено, че заподозреният за престъплението е извършител и на друго умишлено убийство от миналата година, за причиняване на смърт по непредпазливост. По настоящото досъдебно производство постъпват доказателства, според които може да се направи обосновано предположение, че с допуснати съществени пропуски във връзка с установяване на фактическата обстановка и набавяне на годни доказателствени средства, касаещи престъпление на същото лице от април 2022 г.

Ще бъдат назначени проверки, в хода на които ще се изяснява тежестта на установените нарушения от страна на различните служители от МВР, подчертават от министерството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Балканеца
    Всички знаем как се е случило "да не успеят" да съберат годни доказателства. Единия го уволнили, другия го понижили... Нещо съд, затвор..? Или за 3 живота толкоз..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари