Увеличават възнаграждението за нощен труд в Русе

3
Синдикатите постигнаха компромисно решение за колективен трудов договор с Община Русе
Синдикатите постигнаха компромисно решение за колективен трудов договор с Община Русе Снимка: Община Русе

Синдикатите постигнаха компромисно решение за колективен трудов договор с Община Русе

Община Русе, Регионален съвет на Конфедерация на независимите синдикати в България /КНСБ/и Синдикален регионален съюз /СРС/ на КТ „Подкрепа” постигнаха споразумение за подписване на новия колективен трудов договор /КТД/ за работещите във функции „Здравеопазване” и „Социални дейности”. Подписи под документите положиха кметът Пенчо Милков, Кирил Черкезов – председател на СРС КТ „Подкрепа” и Боянка Димитрова - областен координатор на РС КНСБ.

Колективният трудов договор за функция „Здравеопазване”, регламентира трудовите и осигурителни взаимоотношения на работещите в Детско и училищно здравеопазване, Детски ясли, Детска млечна кухня, а за функция „Социални дейности” на работещите в Дом за стари хора; Дом за пълнолетни лица с физически увреждани; Дом за пълнолетни лица с деменция и Домашен социален патронаж, на територията на Община Русе.

В новия КТД се постигна договореност по няколко точки:

• Право на обезщетение в размер на брутното му трудово възнаграждение, за срок от 7 месеца, ако работникът или служителят от функция „Здравеопазване“ и медицинските специалисти от специализираните институции е придобил при същия работодател или в същата група предприятия 10 г. трудов стаж през последните 20 години

• Увеличен е размерът на допълнително трудово възнаграждение за нощен труд от 1.00 лв. на 1,30 лв. за всеки отработен нощен час или част от него.

• Договорени са допълнителни 8 работни дни за медицински персонал от функция „Социални дейности“ и 7 работни дни за немедицински персонал от функция „Здравеопазване“ и функция „Социални дейности“ към основния платен отпуск. Запазват се 12 работни дни за медицински персонал от дейност „Здравеопазване“ като допълнителен платен отпуск.

Договореностите между ръководството на Община Русе и синдикалните структури на КНСБ и КТ „Подкрепа” се реализираха в добър социален диалог. Общинският колективен трудов договор за служителите в детско и училищно здравеопазване и за служителите в социални дейности е със срок на действие две години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    ...
    Пенчо е ебаси ретарда е.
  • -2
    3
    xyi
    TONGUE MY ANUS
  • 2
    2
    няма що!
    Брей че голямо увеличение са издейсвали тези синдикати. За една нощна смяна работника ще взаме допълнително едни 10 лв. , които в края на месеца ще му ги удържат за членски внос към същите тези синдикати. Като се прибере сутрин капнал за сън ще сипе една ракия и ще каже с тих глас: да Ви е** ма***а и синдикати!!
  • -3
    1
    Дора Петрова
    https://m.redcross.bg/publishing/gallery/gallery9/rms_gallery2008/rms_gallery22
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари