Уважаеми г-н Милков, има някои казуси, които искам да сведа до Вас!

2

Паркираме колите си в калта, баирът е незаконен, шахта пропада, няма детска площадка ...

Уважаеми г-н Милков!

Живея на улица "Мальовица" 31 и има някои казуси, които искам да сведа до Вас, за нередностите в квартала, който е забравен от всички.

Живея в блок "Ропотамо" и около блока локалния път е абсолютна тъмница, паркираме колите си в калта, баирът, който е към блока е супер стръмен и качването особено през зимата е невъзможно. Освен това по пътя пред блока има шахта, която вече започва да пропада и започва да бъде изключително опасна, както за колите, които ежеминутно минават от там, така и за хората. Същия този баир е и незаконен. Доколкото разбрах от по-старите хора в квартала пътят трябвало да започва от кръстовището на улиците Ропотамо и Мальовица, което би улеснило доста качването пред блоковете.

Другото, което е че няма детска площадка в близост, която да задоволи капацитета на живеещите наоколо. Чакам второ дете! С първото беше истинско мъчение и предизвикателство преминаването с количката, тъй като тротоарите са заети от паркирани автомобили. Има и още доста казуси, но на първо четене бих Ви била благодарна ако успеете да обърнете внимание на някои от горе посочените проблеми и евентуалното им осъществяване. Ще приложа и снимки.

Много пъти са отправяни писания по тези въпроси. Наистина е належаща промяна. Ние живущите многократно сме правили опити за поправяне до колкото е възможно на въпросния баир, защото при дъжд и сняг той се разбива и тогава живущите тук се оказваме на Марс. Желанието за площадка, също не е по-малко важно защото в повечето случаи заради липсата на място, където да играят децата излизат на главната улица, където е изключително опасно, заради трафика на улицата.

Благодаря за отделеното време! Надявам се да вземете отношение по въпросите ни.

*Постът е споделен от Ивелина Стефанова във Фейсбук групата "Писмо до кмета на Русе"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари